LIMODOR- F/M-EC patentovaná novinka

Nový úsporný „all inclusive“ ventilátor LIMODOR F/M-EC.

Zasa to je potvrdené – Všetci sa snažia napodobniť LIMODOR a nikomu sa to nedarí.

Firma LIMOT v tomto roku prišla s ďalšou praktickou a užitočnou novinkou. LIMODOR F/M-EC –  rakúsky patent č. 410125 a európsky patent č. 1028295.

Rakúska firma LIMOT stále vyvíja nové vetracie systémyorientované na potreby zákazníkov a zvyšovanie kvality ich života. To je dôvodom, prečo jej ventilátory dlhé roky využíva na vetranie kúpeľní a WC s rodinných domoch, bytových domoch, hoteloch a viacúčelových domoch až 80%  budov v Rakúsku.Sú najpredávanejšie aj v Nemecku a Švajčiarsku. 

Ventilátory LIMODOR = TOP kvalita. Tlakové odvetranie WC, kúpeľní a kuchýň. A tiež individuálne vetranie s rekuperáciou pre centrálne a decentrálne vetranie bytov alebo miestností. Po profesionálnom elektrickom zapojení spoľahlivo fungujú mnoho rokov aj po záruke bez potreby externej údržby. To sú vetracie systémy LIMODOR

Čo chránia patenty?
Systém voliteľnej komplexnosti vetracej služby, systém energetickej úspornosti, systém jednoduchosti montáže, systém dlhodobej prevádzky bez externého servisu. 

Z toho plynú praktické úžitkové hodnoty pre užívateľa: 
– Možnosť regulácie vetracieho výkonu od 15m3/h – 100m3/h
– Možnosť prevádzky na čiastočný či plný výkon
– Úspora elektriny o ďalších 40-50 % oproti štandardným ventilátorom LIMODOR F/M
– Voľba konštantného objemového prietoku alebo konštantných otáčok
– Nastaviteľný dobeh
– Nastaviteľný oneskorený štart, možnosť aktivácie odloženého štartu a intervalovej prevádzky
– Optická a zvuková indikácia kontroly filtra
– Rovnaký plášť a schéma zapojenia ako LIMODOR F/M s tesnou spätnou klapkou 
– Krytie IPX5 – možnosť odvetrávanie pár priamo zo sprchovacej kabíny
– Prepojenie efektívneho odvetrávania WC-misy priamo z miesta vzniku pachov ls adaptérovou doskou (plošných spojov) EC sú možné ďalšie prídavné moduly

Odvetrávací ventilátor LIMODOR F/M-EC s jednoduchou montážou je vhodný na montáž do kúpeľne, WC, kuchyne a denných miestností – a to do steny či stropu. Tento prístroj očarí svojimi všestrannými aplikačnými možnosťami a výraznou úsporou montážneho času pri jeho kompletizácii. Odpružená ventilátorová vložka, ktorá tvorí s krycím rámom jeden celok, preklenuje montážnu hĺbku do 80 mm a montuje sa bez použitia náradia. Zariadenie je k dispozícii vo verzii na omietku, ako aj pod omietku. Ventilátorovú vložku LIMODOR F/M-EC je možné osadiť do nového, ako aj existujúceho plášťa LIMODOR F/M.

Odložený štart, nastaviteľný dobehový čas a intervalová prevádzka, ako aj zvuková či optická indikácia výmeny filtra sú k dispozícii bez príplatku už v štandardnej výbave.

Široké možnosti nastavenia ponúka LIMODOR F/M-EC tiež pri voľbe množstva odvetraného vzduchu. Vyšší stupeň plného výkonu s objemovým prietokom 30/40/60 alebo 100 m3/h a nižší stupeň čiastočného výkonu 15/20/30/40 m3/h je možné zvoliť spínačmi DIP na doske plošných spojov.

Tak isto je možné si vybrať, či má zariadenie pracovať s konštantným objemovým prúdom alebokonštantnými otáčkami.

Technológia EC ponúka 40-50 % úsporu elektrickej energie v porovnaní s inými modelmi.

Pomocou adaptérovej dosky EC je možné dopĺňať prídavné moduly, ako aj ovládaniepodľa vlhkosti, pohybový senzor či časovací modul.

Zaujímavý je aj multi-modul pre dodatočné časové nastavenia pri dobehu, odložený štart, intervalové ovládanie a tretí prevádzkový stupeň.

Ďalšie informácie nájdete na podstránke Produkty a na podstránke Na stiahnutie.